El govern municipal intensifica els contactes per impulsar el Pacte de Ciutat

L’equip de govern ha tancat aquest divendres la segona setmana de contactes per aconseguir el que ha batejat com a Pacte de Ciutat, un acord per a la reactivació econòmica i social de Terrassa després dels pitjors moments de la pandèmia. Segons el soci de govern de Tot per Terrassa, Esquerra Republicana, les trobades mantingudes durant la darrera setmana des de l’Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat que encapçala Isaac Albert han deixat “bones sensacions”.

El primer tinent d’alcalde s’ha reunit, juntament amb d’altres regidors, amb les principals patronals i sindicats de la ciutat, l’ESEIAAT, el Consorci Sanitari de Terrassa i la Mútua de Terrassa, entre d’altres. Per la seva banda, la Síndica Municipal de greuges de Terrassa, Isabel Marquès, ha sol·licitat a Albert que el nou Pacte de Ciutat se circumscrigui al compliment de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat a l’hora de respondre a les necessitats de la ciutadania davant la crisi .

Isaac Albert també s’ha trobat telemàticament amb el Director General de Promoció Econòmica de la Generalitat, Lluís Juncà, per demanar la participació directa de Terrassa a l’hora de definir els programes que hagi de lliurar el Departament a l’Estat i la Unió Europea per definir les ajudes dirigides a l’àmbit municipalista. En un sentit semblant, l’Ajuntament egarenc també ha participat en una proposta europea encapçalada per Budapest amb l’objectiu que les ciutats puguin accedir directament a la gestió de fons europeus per afrontar les necessitats sorgides de la pandèmia.