El Govern municipal lamenta que el TC deixi en suspens la Llei d’Emergència Habitacional

El Govern municipal ha mostrat la seva indignació per la resolució de suspensió per part del Tribunal Constitucional de la nova Llei d’Emergència Habitacional, aprovada pel Parlament de Catalunya al desembre de 2016.

La normativa permetia utilitzar de forma temporal els habitatges buits procedents d’entitats financeres i grans tenidors per tal de potenciar el seu ús social mitjançant una expropiació temporal.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Lluïsa Melgares, ha manifestat el seu rebuig a aquesta decisió, ja que “la llei permetia fer un ús temporal d’aquests pisos, que es troben en situació d’abandonament, per donar solució a la falta d’habitatge de lloguer social de famílies de la ciutat, evitant alhora futures ocupacions amb el que això representa”.

En aquest sentit, Melgares qualifica de “despropòsit” una mesura que “permetria a les administracions locals treballar en un model social que protegís les persones en situació d’exclusió residencial com a conseqüència del sobreendeutament provocat per una crisi financera, de la qual moltes famílies encara no n’han sortit”.