El govern presenta un projecte de pressupost ordinari per al 2019 de 198 milions d’euros

Després de donar a conèixer a l’oposició el projecte d’ordenances fiscals per al 2019, el govern els ha facilitat aquest dilluns les primeres xifres del pressupost ordinari. Els socialistes han presentat uns comptes de 198 milions d’euros, el que suposaria un augment de 15 milions, segons el document que han fet públic. Del conjunt de l’augment de recursos ordinaris, xifrat en 21,7 milions, 5,9 milions no tindrien limitacions mentre que 15,8 estarien condicionats a l’aprovació d’ordenances fiscals i limitats per l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat i la Llei d’Estabilitat.

La reunió d’avui ha servit sobretot per resoldre tecnicismes. El posicionament dels grups s’espera en la trobada prevista per al proper dia 25, quan ja hauran rebut el gruix de la informació. Així, el ple d’ordenances i pressupostos es manté per al proper dimarts 30 d’octubre. En cas que no s’aprovessin les ordenances, aquest any ja prorrogades per manca d’acord en l’anterior exercici, quedaria aturat el debat dels comptes per al 2019.

Per cert que, preguntat per Marc Medina, portaveu de la CUP, l’alcalde s’ha refermat en mantenir sense canvis el projecte d’ordenances que va anunciar el passat dia 4 i que contempla augments en la taxa de residus, construcció, guals, plusvàlua i IAE.

Un altre dels temes sobre el que s’han mostrat interessats la majoria de portaveus ha estat el futur de l’edifici dels antics jutjats, a la Rambla. Tot i no estar inclòs en les previsions del govern per al 2019, Alfredo Vega ha manifestat l’interès de l’ajuntament, actualment en negociacions amb la Generalitat. L’alcalde ha destacat la importància de la seva ubicació, així com la possibilitat que pogués servir per a una futura redistribució dels serveis municipals.