El govern preveu recaptar 2,9 milions d’euros més per l’augment de diverses ordenances al 2019

El govern vol fer el debat d’ordenances i pressupostos per al 2019 en un ple conjunt el proper 30 d’octubre. Per tirar endavant el seu projecte, necessita recollir suports. Per això, ja ha començat a moure fitxa i aquest dijous ha mantingut la primera reunió amb l’oposició per informar-los.

L’alcalde ha volgut destacar la incertesa política del moment pel que fa als pressupostos dels governs espanyol i català i, per tant, a les aportacions que arribarien a Terrassa. Segons Alfredo Vega, els comptes que han elaborat per a l’any que ve es caracteritzen per un pressió fiscal moderada, pel manteniment de les bonificacions i per recollir tant les propostes de grups polítics i ciutadania, com de les diferents àrees de l’ajuntament. En el seu conjunt, estan orientats a donar resposta a les polítiques socials i de l’espai públic, així com al reforç organitzatiu. Per tot plegat, Vega ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva per poder aprovar tant ordenances com pressupostos.

La comissió ha estat bàsicament tècnica i s’han donat només alguns dels grans números dels comptes. Les previsions s’estimen en 10,5 milions d’euros d’inversió, 5,3 de recursos ordinaris sense limitacions per la regla de la despesa i un augment de 2,9 milions per l’augment en les ordenances.

En aquest sentit, s’ha parlat d’aplicar el màxim tipus previst, el 30%, a la plusvàlua, el 4% als ICIO i el 5% a l’IAE, així com eliminar el topall que s’havia aplicat a l’IBI després de la revisió cadastral de l’any passat. També s’incrementaria en un 3 i un 6% la taxa de residus, comercial i residencial, i es crearia una nova ordenança de guals.

Els grups de l’oposició hauran d’estudiar ara els documents que se’ls han facilitat per poder posicionar-se políticament en les properes trobades que estan previstes per al 15 i el 25 d’octubre.