El govern proposa atorgar la Medalla de la Ciutat a Rosa M. Fernández, primera regidora de la Dona

La qui va ser primera regidora de Promoció de la Dona de Terrassa (avui Polítiques de Gènere), Rosa Maria Fernández, rebrà la Medalla d’Honor de la Ciutat.

La proposta ve del govern municipal i ha estat la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, la que ha fet el prec en el ple de gener. Ara serà la Junta de Portaveus qui iniciarà els tràmits per l’atorgament de la distinció a Fernández.

Amb la creació de la regidoria de Promoció de la Dona, el 1991, l’Ajuntament de Terrassa posava una llavor de la Casa Galèria i de les polítiques municipals en matèria d’igualtat de gènere. Fernández va ser la primera regidora de tot l’estat dedicada, de forma expressa, a la defensa dels drets de les dones.

Nascuda el 1950 a Badalona, Rosa Maria Fernández va començar a treballar en clau feminista des de mitjans dels anys setanta. Va ser, al 1986, una de les fundadores i primera presidenta del Casal de la Dona.

La seva responsabilitat al capdavant de la regidoria de Promoció de la Dona es va allargar fins el 1998. Després, i fins el 2003, va passar a dirigir l’àrea d’Igualtat de Gènere de la Diputació de Barcelona.

Actualment presideix el el Lobby Europeu de Dones d’Espanya, que té per missió influir sobre polítiques d’igualtat de les institucions europees.

En els darrers anys Fernández s’ha dedicat també a la recuperació de la memòria històrica de les terrassenques represaliades del franquisme, amb una investigació que va acabar amb la llista de més d’un centenar de dones que van ser empresonades.