El govern proposa una pujada dels impostos de l’1 per cent per al 2018

El govern municipal ha plantejat una pujada general dels impostos de l’1 per cent l’any que ve. La proposta s’ha explicat en comissió informativa als grups de l’oposició i s’haurà d’elevar al ple extraordinari d’ordenances en una altra reunió, que s’haurà de fer dilluns.

Aquest increment de l’1 per cent té alguns matisos i excepcions. Es congelarà l’IBI, que ja va ser modificat el mes de maig per la renovació dels valors cadastrals, i també es mantindrà intacte la plusvàlua. Un altre impost que no es vol tocar és el de vehicles.

D’altra banda l’equip de govern vol apujar lleugerament l’impost de construcció, que es va abaixar del 4 al 3,5% a l’inici de la crisi. La intenció és recuperar altre cop aquest 4% de manera progressiva.

Pel que fa als residus es proposa congelar l’impost comercial, després de les queixes rebudes per part de diversos comerços, i apujar el residencial en un 5%. El tinent d’alcalde Alfredo Vega ha recordat que Terrassa és un dels municipis amb un impost de residus residencials més baix.

Per últim, l’equip de govern vol canviar la manera de calcular l’impost sobre els guals. Fins ara es tenia en compte l’amplada i el nombre de places d’aparcament i el que es pretén és introduir altres variables, com l’amplada de la vorera i el tipus de carrer.

Els grups  de l’oposició tenen ara dos dies hàbils, fins dilluns, per presentar esmenes. Ciutadans i PP s’han queixat d’aquests terminis tant justos després que s’aturessin les comissions i el ple del mes passat per les detencions a Barcelona del 20 de setembre a alts càrrecs del govern català.