El govern rep el suport de Junts però topa amb PSC i Ciutadans pel canvi d’usos del Vapor Ros

Llum verda al canvi d’usos del Vapor Ros, que ha de permetre convertir-lo en un gran equipament ciutadà. A banda de l’equip de govern, la proposta ha rebut el suport de Junts mentre que el PSC i Ciutadans hi han votat en contra.

El text refós aprovat al ple permet a l’Ajuntament expropiar a la Generalitat el Vapor Ros i els dos edificis contigus, amb façana al Portal Nou. Tot l’àmbit passarà a tenir la consideració d’equipament excepte les plantes baixes dels dos immobles del carrer de l’Església, un d’ells propietat de la Fundació Sant Llàtzer.

Ciutadans no està d’acord que, amb el canvi d’usos, es reservi gairebé tot l’espai a equipaments i es tanqui la porta a l’àmbit residencial. També qüestiona que l’Ajuntament pugui fer-se càrrec del manteniment del Vapor Ros un cop l’hagi expropiat. El PSC tampoc no comparteix el model de transformació de l’àmbit i mostra preocupació per la continuïtat dels usuaris actuals.

Els partits de l’oposició s’han abstingut, no pel contingut sinó per les formes, en l’avanç de Pla de Modificació Puntual del POUM en l’àmbit del barri del segle XX. Junts per dur-lo al ple abans de les sessions de participació ciutadana, el PSC per manca d’informació i Ciutadans perquè crea incertesa als veïns i empreses de la zona.

En canvi el ple ha aprovat per unanimitat l’adhesió de Terrassa a la declaració de Montcada en reconeixement als espais naturals propers als entorn urbans. També la cessió gratuïta, a la Societat Municipal d’Habitatge, de quatre finques de titularitat municipal per poder-hi fer habitatge protegit amb el finançament dels fons Next Generation.