El govern validaria el procés d’elecció de la Sindicatura Municipal de Greuges

L’alcalde podria anunciar en el ple d’aquest dijous quin és el seu posicionament sobre el procés d’elecció de la sindicatura municipal de greuges. Seria en resposta a la intervenció prevista en la sessió d’Isabel Cazorla, la persona que va aconseguir més suports. Paral·lelament, l’ajuntament emetria un informe jurídic per respondre al Síndic de Greuges de Catalunya sobre la repetició del procés.

El govern s’ha pronunciat sobre el tema aquest dimarts en la roda de premsa on presenta els principals punts de l’ordre del dia de ple, en referència a la petició feta al matí pel grup municipal de la CUP.

Malgrat reconèixer errors, tant el PSC com el PDeCat han defensat que no han estat tan greus com per invalidar el procés d’elecció i que la millor opció és acceptar el resultat que va sortir. Si es dóna aquesta circumstància, la votació sobre qui ha d’encapçalar la sindicatura a nivell local es faria al ple de maig.

Una vegada més, el govern defensa que el Síndic de Catalunya només invalida una part del procés i que per garantir la identitat dels vots només es pot fer de forma presencial, havent de valorar, si es donés el cas, el cost i el temps que això pot suposar.