El GPIC reclama restituir l’IVA al 10 per cent per al sector de l’estètica

El Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya, el GPIC, vinculat a la CECOT, s’adreça a les conselleries de Salut, Interior i Empresa per trasladar la seva preocupació del sector davant la nova pròrroga de tancament dels centres d’estètica. El Gremi també reclama el suport davant Hisenda de restituir el tipus d’IVA al 10 per cent per al sector. El GPIC entén la necessitat de tallar la propagació del virus però destaca el sobresforç de les empreses per implementar les mesures preventives per desenvolupar l’activitat de forma segura per a tothom.

El Gremi vol fer patent que l’activitat estètica, igual que les perruqueries o els dentistes, també haurien de quedar exclosos d’aquesta mesura, ja que segueixen escrupulosament les normes de protecció i higiene per prevenir el contagi de la COVID-19, i han fet una forta inversió per garantir la seguretat, tant dels treballadors com dels clients. “Som conscients de l’excepcionalitat del moment i que cal garantir la salut de la ciutadania, però també considerem que no s’han mesurat les conseqüències econòmiques i socials de la pròrroga de les restriccions, ja que portarà a milers de negocis, gestionats en bona part per treballadores autònoms, a patir encara més les dificultats econòmiques”, exposen Marta Oliart i Joe Olmo, en representació de GPIC. Són massa mesos fent front a les despeses i amb fortes reduccions dels ingressos, amb mesures insuficients, que en molts casos no acaben d’arribar.

Des del 2012 el sector està suportant un IVA del 21% en un àmbit que caldria conceptuar com a bé de primera necessitat. Tot i que el Govern d’Espanya es va comprometre al 2018 a revisar aquest tipus impositiu, vuit anys després, no s’ha rectificat i aquest increment està suposant el tancament de nombrosos establiments. “En aquests moments seria molt oportú que des del Ministeri d’Hisenda es prenguessin les mesures necessàries per restituir aquesta situació i que el Govern de la Generalitat ens donés suport en aquesta demanda de reduir el tipus impositiu de l’IVA del sector”. El Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya es va constituir l’any 1999 amb la voluntat de defendre els interessos empresarials dels negocis vinculats a la perruqueria, l’estètica, la bellesa i el benestar de les persones.