El gran Parc de la República, al nord de la ciutat, estarà enllestit el 2025

Terrassa tindrà un nou pulmó verd de 35.000 metres quadrats al nord de la ciutat: el Parc de la República. Un projecte de ciutat delimitat de nord a sud per les avingudes Béjar i Francesc Macià i d’oest a est pel carrer Provença i fins Roig i Ventura, davant de l’Escola Joan Marquès i Casals. Aquest dimecres i coincidint amb el Dia de la República, s’ha presentat el principal projecte urbanístic de l’Ajuntament que sobrepassarà els anys d’aquest mandat.

L’execució es farà en tres fases i les obres duraran des del març de l’any vinent i fins l’any 2025. Un projecte sorgit d’un concurs públic, que integra els equipaments de l’entorn, i que ha comptat amb la participació dels veïns. L’any vinent i durant deu mesos es treballarà en la zona esportiva. Un àmbit de més de 5.000 metres quadrats, a tocar de l’Avinguda Béjar, amb un nou edifici per a vestidors i un camp de futbol 7.

La segona fase s’executarà el 2023 i durant 12 mesos es treballarà en un edifici annex al Centre Cívic, i un anfiteatre a l’entorn dels equipaments que donen a l’Avinguda Francesc Macià. La tercera i última fase inclou les diferents plataformes que conformaran els 23.000 metres quadrats del parc, amb camins longitudinals de nord a sud, una zona de petanca i un sistema de recollida d’aigues en una gran bassa que servirà per a una gestió sostenible del rec.

I tot salpebrat amb diferents zones de jocs infantils inclusius amb arbustos, arbres i tots els elements per un gran espai d’oci per a tota la ciutat. Un projecte global que dotarà la ciutat d’un important pulmó verd i amb una gestió sostenible de l’aigua pel segle XXI. El nou Parc de la República compta amb un pressupost de 4.670.000 euros.