El Gran Recapte busca un centenar de voluntaris per al cap de setmana del 25 i 26 de novembre

Tot a punt per a la 14a edició del Gran Recapte, que se celebrarà d’aquí a 10 dies a tot Catalunya. La campanya de recollida d’aliments tindrà aquest any un format mixt. Fins el dimarts 6 de desembre, els comerços acceptaran donatius en forma de diners, mentre que la recollida solidària de productes recupera el format d’abans de la pandèmia i es concentrarà durant el primer cap de setmana; el 25 i 26 de novembre. A Terrassa faran falta 340 voluntaris, dels quals n’hi ha fins ara uns 240 d’inscrits. És per això que el Banc dels Aliments fa una crida a la ciutadania per acabar de cobrir les 100 places vacants.

Per apuntar-se com a voluntari només cal visitar la pàgina web granrecapte.com i emplenar un formulari. Els inscrits s’organitzaran en torns de 4 hores i se situaran a l’entrada de botigues i supermercats per ajudar a tothom qui vulgui participar en la campanya solidària. Com a novetat, aquest any se’ls donarà una bossa de tela blava per recollir els aliments. Els més necessaris, com de costum, són l’arròs, la farina, l’oli, la llet i els llegums cuits.

El Banc dels Aliments lamenta que 3 grans cadenes de supermercats no participin aquest any en la recollida física de productes, fet que -calculen- podria fer baixar les xifres de recaptació d’aliments al voltant d’un 40%. El Gran Recapte és un dels moviments ciutadans d’acció solidària més importants que hi ha actualment a Catalunya. Només a Terrassa se n’acaben beneficiant unes 6.800 persones necessitades.