El Gran Recapte més virtual manté la presència de voluntaris als supermercats

Torna el gran recapte presencial amb voluntaris a les portes dels supermercats després d’un any de només donacions virtuals per la Covid. Tot i així el gran recapte d’aquest any és definitivament el més virtual però que manté les donacions durant dos dies als supermercats. Una de les fites solidàries impulsada pels Bancs dels Aliments que serà més visible els dies 19 i 20 als comerços. Les aportacions a la pàgina web del banc ja es poden fer entre l’11 de novembre i l’11 de desembre.

També a les caixes dels supermercats es poden fer els donatius entre el 19 i el 27 de novembre. La relaxació de les mesures anticovid facilitarà la participació dels voluntaris que animaran a la ciutadania a fer donacions en les mateixes línies de caixa. Una tasca per la qual es necessiten 10.000 persones que es poden registrar a la web del gran recapte. A Terrassa ja es tenen 50 voluntaris dels 200 necessaris.

Una de les novetats d’aquesta edició és la incorporació del petit comerç a través d’una app que digitalitza tot el procés de donació. Les donacions queden registrades i vinculades a una entitat social de cada localitat, barri o zona. També es poden fer donacions per bizum si es fa la compra on line. El banc d’aliments de Terrassa ha distribuït entre el gener i el setembre d’aquest any més de 407.000 quilos d’aliments entre unes 8.054 persones, una xifra que descendeix lleugerament per la sortida de la pandèmia.

L’IDESCAT situa en un 26,3 per cent l’índex de la pobresa a Catalunya. Des de principis d’any i fins setembre, els bancs d’aliments de Barcelona han distribuït més de 23 milions de quilos de productes. L’any 2020 es van repartir un 22 per cent més d’aliments que abans de la pandèmia. En el primer recapte on line de l’any passat es van aconseguir més de 7 milions d’euros que van permetre adquirir 5 milions de quilos d’aliments bàsics com oli, arròs, llet o pasta.