reempresa cecot

El Gremi de la Fusta s’adhereix a la xarxa de col·laboradors de Reempresa

El Gremi de la Fusta, que representa a les empreses de la fusta i moble, s’ha adherit al Centre de Reempresa de Catalunya, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses amb l’objectiu d’evitar el màxim tancaments de negocis del sector al territori per falta de relleu.

Així, les empreses associades al Gremi de la Fusta podran adreçar-se als més de 80 punts d’atenció del Centre de Reempresa de Catalunya on rebran atenció personalitzada i acompanyament especialitzat tant per si volen cedir la seva empresa com si el que volen és adquirir-ne alguna per tal de créixer. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial de les empreses associades al Gremi i per l’altra, evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació.

Per Pere Solanellas, president del Gremi de la Fusta, “la signatura d’aquest conveni de col·laboració té ara, en un moment de complexitat econòmica, més sentit que mai i reforça el compromís de l’entitat d’ajudar a aquelles empreses associades a continuar funcionant i, fins i tot, a ajudar-les a créixer.”

Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit més de 2.850 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 130 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat prop de 7.700 llocs de treball a Catalunya. Actualment, a la web del Centre de Reempresa de Catalunya hi ha una vintena d’empreses del sector de la fusta que busquen un relleu. Els motius de cessió de negocis són molt diversos: des de la jubilació (30%) fins a canvis de professió (12,5%) o per problemes de salut (7,57%).