20211218 Gremitransportistes Armilla Desconvocada Vaga

El Gremi de Transports denuncia el col·lapse continu de camions a les àrees de servei de l’AP-7

El 2018 van ser aprovades les restriccions a la circulació de camions per les carreteres nacionals N-340 i N-240 al seu pas per les províncies de Castelló, Tarragona, Lleida i Barcelona. Durant aquest període  la circulació de camions per l’autopista AP-7 s’ha duplicat. Diàriament, 15.000 vehicles pesants de transport de mercaderies passen per aquesta via.

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya ha denunciat reiteradament, que les úniques 3 àrees de descans existents en l’autopista en aquest tram són absolutament insuficients per cobrir les necessitats d’aparcament i avituallament que precisen els milers de transportistes que diàriament transiten per l’AP-7.

Això ocasiona diàriament gravíssims problemes de sobresaturació, ja que el total de places d’aparcament per a camions són aproximadament un centenar, i això no cobreix ni mínimament les demandes dels transportistes per a poder realitzar els descansos que per llei estan obligats a fer cada 4,5 hores.

Malgrat això, diuen que l’única solució absolutament insuficient que s’ha donat fins ara és la d’obrir els caps de setmana les antigues platges on se situaven de les cabines de peatge de Martorell i La Roca. El gremi diu que aquestes zones no tenen serveis  d’higiene o manutenció per a cobrir les necessitats dels transportistes.

Antonio Martínez, president del Gremi de Transports i Logística de Catalunya, afegeix que “és especialment preocupant la situació d’inseguretat viària s’està originant en aquestes àrees de servei”, ja que davant l’absència d’espai real on aparcar, molts transportistes es veuen obligats a estacionar en els carrils d’entrada i sortida al costat de l’autopista amb el consegüent risc que qualsevol vehicle que transiti per la via pugui col·lidir amb els camions allí aparcats. I les administracions responsables de la seguretat viària segueixen sense aportar cap solució alternativa per a resoldre-ho.