Els transportistes qüestionen que s’anul·li l’antiguitat del vehicle per obtenir la llicència

El Suprem ha anul·lat l’article del Reglament d’Ordenació del Transport Terrestre (ROTT) que estableix el requisit de comptar amb almenys un vehicle que no superi l’antiguitat de cinc mesos per a obtenir una llicència de transport públic de mercaderies, ja que segons la sentència “suposa una injustificada barrera d’accés a l’activitat en el sector del transport que, a més, introdueix  una evident distorsió en el mercat i afecta a la competència efectiva”. El tribunal ha pres aquesta decisió en estimar un recurs de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència.

Els representants del sector consideren que la mesura genera un greuge per a les empreses que han fet una forta aposta per la sostenibilitat amb l’adquisició de nous vehicles per donar un millor compliment a les normatives mediambientals.

Amb la supressió d’aquest criteri, els nous aspirants a transportistes, accedeixen amb unes noves condicions menys restrictives, de manera que poden adquirir vehicles d’ocasió a preus més baixos i no competeixen amb igualtat de condicions amb les empreses que suporten els costos d’adquisició de vehicles més nous i més sostenibles.

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya es mostra preocupat perquè s’està desregularitzant a cop de sentència, ja fa uns mesos, amb la supressió de l’exigència de mínim tres vehicles per accedir a la professió, i ara, amb l’eliminació del requisit d’antiguitat màxima.