Psc I Junts Afectats Can Boada

El grup d’afectats pels canvis de mobilitat a Can Boada denuncia inacció de l’Ajuntament

Dijous una representació del grup d’afectats pels canvis en la mobilitat al barri de Can Boada es va reunir amb els grups municipals del PSC i de Junts. En aquesta trobada la representació veïnal va traslladar als grups de l’oposició inacció de l’Ajuntament i una “estratègia del silenci” de Jordi Ballart sobre aquest tema.

Els veïns denuncien que des dels canvis de sentit d’alguns carrers dels barris, a principis de 2021, la mobilitat de la zona ha empitjorat de forma notable. Aquestes modificacions van venir determinades per la implantació dels contenidors de residus de càrrega lateral. El fet que l’Ajuntament no disposi de camions de recollida lateral esquerra obliga a situar els contenidors a la banda dreta de la calçada, fet que va motivar els canvis de sentit d’alguns carrers.

Segons part del veïnat, des del principi aquests canvis van generar malestar i preocupació perquè que a partir d’aquell moment els conductors havien de donar més voltes per entrar o sortir del barri. Tot plegat va propiciar les queixes de molts veïns, que fins i tot van crear una plataforma d’afectats, que va arribar a intervenir al Ple Municipal del maig de 2021.

Tot i que en un primer moment l’alcalde es va comprometre a comprar camions de càrrega lateral esquerra i a restituir el sentit dels carrers afectats, els veïns denuncien que gairebé dos anys després les promeses no s’han complert i que Tot per Terrassa i ERC hi han votat en contra al Ple Municipal.

El Grup d’afectats denuncia que arran d’aquests canvis, la mobilitat i el trànsit al barri ha empitjorat, el que comporta més contaminació i consideren que el servei de recollida de residus s’ha d’adaptar al barri, i no al revés.

Els veïns denuncien una “pèrdua massiva” de places d’aparcament ha agreujat el problema, i lamenten que totes les modificacions urbanístiques que l’Ajuntament ha realitzat i que encara té previst executar en els propers mesos no han estat consensuades. En aquest sentit, es queixen de falta de participació i d’imposició de decisions municipals sense tenir-los en compte.

Els grups municipals del PSC i de Junts han reiterat el suport als afectats i s’han tornat a oferir per ajudar-los a canalitzar les seves reivindicacions. Per la seva banda, els afectats asseguren que no deixaran de reclamar el compliment de les promeses de l’alcalde i no descarten noves mobilitzacions.