El grup municipal de C’s presenta al ple de gener dues propostes de resolució i tres acords

El grup municipal de Ciutadans presenta al ple de divendres 2 propostes de resolució. La primera, en solitari, per demanar revisar el càlcul de la taxa dels guals, revertir els paràmetres fins arribar als anteriors a l’octubre de 2018 i que la recaptació per aquest rebut s’inverteixi en millores de la via pública. La formació recull les queixes de veïns i propietaris i també es fa ressò de l’informe de la síndica municipal de greuges que va en aquest mateix sentit.

La regidora del partit taronja, Isabel Martínez, explica que alguns ciutadans han vist com la taxa s’incrementava en un 20%. A més, les ordenances de 2020, preveien afegir una pujada del 2% més però finalment es va congelar aquest rebut. Si la moció és aprovada, la nova taxa de guals es giraria al 2021, explica Martínez.

D’altra banda, C’s i el PSC elaboraren una proposta conjunta per a aquesta mateixa sessió ordinària de gener però, de moment, no se n’han donat més detalls.

Els tres acords de junta de portaveus de la formació taronja són: demanar la reprovació del Síndic de Greuges Català, Rafael Ribó, per unes declaracions sobre les llistes d’espera; demanar la creació d’un jutjat especialitzat en clàusules abusives que doni servei a Terrassa i altres ciutats del partit judicial i avaluar el desplegament del ROM (Reglament Orgànic Municipal), aprovat definitivament al febrer de 2019.

Segons ha explicat la regidora, en aquests mesos de funcionament s’han apreciat mancances i disfuncions. Per això, demanen que els serveis jurídics municipal avaluïn la situació durant un any i facin un informe. D’aquesta manera, passat aquest període, es podrien elevar al ple propostes de millora.

Sobre un nou requeriment per retirar de la façana de l’Ajuntament el llaç groc, Martínez avisa que el procés segueix endavant i que, fins i tot, podrien arribar a presentar un recurs contenciós administratiu.