IV Premi de Poesia Marta Pessarrodona

El IV Premi Marta Pessarrodona distingirà a poetes joves que escriguin en català

Dos joves seran escollits com guanyadors/res del IV Premi Marta Pessarrodona de poesia catalana per a joves. Els guardons distingiran un poema escrit i un altre en format audiovisual. Han estat convocats per l’Ajuntament de Terrassa i l’entitat Amics de les Arts i Joventuts Musicals.

Les persones que resultin premiades en cadascuna de las categories rebran una beca de creació poètica de 1.000 €. A més, tindran accés a un paquet cultural terrassenc consistent en diverses activitats de les que podrà gaudir en el termini d’un any: un curs d’escriptura; 100 € en llibres; visites guiades al Parc Audiovisual de Catalunya, a la Séu d’Ègara i a una ruta literària i entrades a espectacles de música moderna, clàssica, jazz, dansa i arts escèniques.

La convocatòria està dirigida a joves de fins a 30 anys, que podran presentar poemes originals i inèdits en català sobre qualsevol temàtica. Cada participant podrà enviar només una obra al concurs: ha de triar si ho fa en format escrit o audiovisual. Les obres es podran presentar fins al 31 de juliol de 2023. Els resultats es faran públics al novembre.

El jurat d’aquest any està compost per els poetes Àngels Gregori, Andreu Gomila i Jordi Julià: L’autor Jordi F. Fernández actuarà com a secretari sense vot.

L’entitat Elixir Poètic amb el suport de l’Ajuntament van crear aquest premi al 2020. Es tracta d’un reconeixement en vida a la poeta, traductora i assagista terrassenca Marta Pessarrodona, qui ha guanyat nombrosos guardons per la seva extensa obra. Des de l’any passat, els Amics de les Arts i Joventuts Musicals han començat a col·laborar en l’organització de aquesta competició cultural.