‘El jardí de la Frida’, de l’artista Teresa Puig, s’instal·la al Museu Tèxtil

Aquest diumenge Teresa Puig ha inaugurat la seva darrera exposició a l’Espai Zero del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa. Amb el títol «El jardí de la Frida» l’exposició ha anat a càrrec de l’artista egarenca, que actualment resideix i treballa a Noruega. Precisament d’aquest país nòrdic és d’on s’ha impregnat de la figura de Frida Hansen, una artista tèxtil amb una tècnica peculiar que des del principi va atraure a Puig i que enguany li ha servit com a font d’inspiració.

L’Espai Zero del museu s’ha omplert de coneguts i amants de l’art tèxtil que han pogut veure obres de tela tintades de manera natural amb plantes de jardí.

L’obra de Hansen no va ser reconeguda fins anys després de la seva mort l’any 1935. Tal i com explica Puig, Frida Hansen va ser una dona transgressora i amb influències europees i japoneses, uns gustos que no entusiasmava a l’elit artística de la Noruega dels anys 30. 38 anys més tard, però, l’exposició de les seves obres va esdevenir tot un èxit al Museu d’Arts Decoratives i Disseny d’Oslo.

«El jardí de la Frida» serà al Centre de Documentació i Museu Tèxtil fins al 2 d’abril.