El “Jazz a la Fresca” celebra el 20è aniversari

Del 6 al 21 de juliol torna la música en directe es viu al pati de la Nova Jazz Cava. La temporada estable enfila la recta final al mes de juliol amb un cicle d’estiu de sis concerts i fins a vint-i-sis músics participants. El 20è Cicle d’Estiu al Pati “Jazz a la Fresca” presenta en la seva 20a edició una programació per a tots els paladars musicals. Tots els concerts seran a les 23.00

Aquest divendres actuarà Biel Ballester Trio, màxim exponent del gypsy swing a Catalunya. El mallorquí Biel Ballester inaugura el “Jazz a la Fresca” amb el seu trio format per Leandro Hipaucha a la guitarra rítmica i Oriol Gonzalez al contrabaix.

Dissabte serà el torn de Tòfol Martínez Blues Band, que oferirà una nit de blues on la banda que lidera el guitarrista compte amb d’altres excel·lents músics de l’escena catalana: l’harmonicista Joan Pau Comellas, l’organista Víctor Puertas i el baterista Agustí Borrell.

El divendres 13 Jazzspirit & Josep M. Farràs protagonutzaran un concert en benefici de l’Apoderament de la Dona a Burkina Faso que promou l’Associació Alba amb col·laboració amb Terrassa Solidària.

L’endemà, el dissabte 14, Marina Tuset Quintet, que fins no fa massa dies passejava pels carrers de Nova York i Boston on no ha deixat de créixer musicalment. Després de la seva intensa estada i graduació a la Beerkley School of Music amb uns resultats excel·lents, la cantant de Sant Vicens dels Horts Marina Tuset torna a protagonitzar una vetllada a Terrassa.

El divendres 20 serà el torn d’Ignasi Terraza Trio & Pureum Jin, una artista que juga a l’alça al mercat jazzístic oriental i americà. Saxofonista i compositora, Pureum Jin es graduava a la Manhattan School i resideix habitualment a Charlotte (Virginia). En el seu debut a Terrassa, la jazzwoman sud coreana està molt ben acompanyada pel pianista Ignasi Terraza, un dels músics catalans amb més recorregut internacional.

Finalment el dissabte 21 de juliol actuarà Fèlix Rossy Quintet, el jove i ja reconegut solista i compositor Fèlix Rossy presenta banda renovada amb una combinació que es preveu explosiva. Músics de l’escena de Nova York amb el pianista Davis Whitfield i el baixista Benjamin Tiberio, i del circuït dels països catalans com el trombonista Tomeu Garcias i Andreu Pitarch a la bateria.