El Jovent Republicà de Terrassa es mobilitza perquè la ciutat passi a la Zona 2

El Jovent Republicà de Terrassa ha iniciat aquesta setmana una campanya que reclama la Zona 2 per la ciutat ja que consideren que “la Zona 3 és un enorme greuge que afecta transversalment i directament totes les persones i la seva mobilitat amb transport públic pel simple fet de ser de Terrassa”, afirmen. Des del Jovent Republicà recorden que Terrassa és la tercera ciutat del país i la segona ciutat universitària i creuen que “és molt greu que es perpetuï la injustícia durant tants anys mentre d’altres municipis passen a ser, de facto, Zona 1”.

El dimecres 9 de gener van iniciar el camí cap a #TerrassaZona2 en veure el que, diuen, és un greuge comparatiu que perjudica la ciutat i, per ells, especialment els i les joves, des de la implantació de les zones tarifàries, no s’atura: “ni tan sols ara, amb el darrer ajustament tarifari que ha entrat en vigor el 2019 i que suposa l’entrada, de facto, de 18 municipis a la Zona 1, no s’ha avaluat la situació de la cocapital del Vallès Occidental. Això posa en evidència uns criteris desiguals entre la nostra ciutat i les altres a l’hora d’establir una relació de preus pels bitllets de transport públic. Uns criteris que ens perjudiquen”.

És per això que el Jovent Republicà reclama justícia en relació als altres municipis que conformen el Vallès Occidental en termes socioeconòmics per tal d’acabar amb el que també consideren una barrera pel foment del transport públic a Terrassa. “Demanem ser Zona 2 també per la necessitat de fomentar la sostenibilitat ecològica de la nostra ciutat, que compta amb cinc estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i dues de Rodalies de RENFE”, asseguren.

És per això que exigeixen que s’apliquin uns criteris equitatius: “Creiem que els escassos 7 km que ens separen de Sabadell no justifiquen aquesta discriminació”. A través de la campanya mostren que, pel fet de ser Zona 3 una persona paga 7 euros més de T-10; 30, de T-MES i 60, de T-JOVE. Així doncs, el Jovent Republicà apel·la a totes les persones usuàries que, per motius laborals, d’estudi o d’oci es desplacen des de Terrassa cap a Barcelona i l’Àrea Metropolitana, a exigir la a Zona 2. Una demanda que, per a les joventuts republicanes, és “justa, d’actualitat i d’incidència directa en la quotidianitat de la ciutadania terrassenca”.

 

[Font imatge: Jovent Republicà de Terrassa]