El judici contra l’ocupació del Kasalet, vist per sentència

Aquest dimarts, les 12 persones encausades en el judici civil que vol desnonar el Casal Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut com el Kasalet, han declarat al jutjat de primera instància número 2 de Terrassa. Són membres de diferents col•lectius i moviments socials que es van autoinculpar per defensar l’espai i que van rebre la citació ara fa un any.

Els motius que han exposat els 12 encausats en les qüestions prèvies per suspendre el judici no han estat acceptats per la jutgessa de la sala de vistes número 5. La seva participació ha durat poc més d’una hora i el cas està ja vist per sentència.

La declaració s’ha fet sota un notable desplegament policial. Una trentena de persones s’han concentrat a les portes dels Jutjats per donar-los suport. Són membres de diferents moviments i col•lectius de la ciutat que han format l’Assemblea en Suport del Kasalet. Els Mossos d’Esquadra no els han deixat situar-se a les portes del jutjat. L’Assemblea assegura que aquest és un fet insòlit i que mai abans, en 22 anys de moviment ocupa a la ciutat, s’havia produït.

Qualifiquen el procés de judici polític que pretén acabar amb un punt de resistència que porta 18 anys ocupat ininterrompudament (és un dels més antics de Catalunya) i 13, com a espai de trobada de diversos col•lectius.

Els membres del Kasalet asseguren ser víctimes de l’especulació immobiliària i lamenten que no han rebut cap suport del govern municipal. La CUP i Arran, sí que ho han fet. Diuen que un entramat d’empreses, sota el nom de Visolgran S.L., van comprar l’edifici al 2005 i que no han iniciat el procés fins que el mercat s’ha revifat.

Els encausats esperen que la sentència arxivi aquest procediment perquè diuen que la via civil no és la que toca. Si es dicta el desallotjament del Casal, interposaran un recurs a l’Audiència Provincial de Barcelona.