El jutge torna a enviar Josep Rull a la presó acusant-lo del delicte de rebel·lió i malversació

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha enviat a presó Josep Rull, juntament amb Jordi Turull, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa. Per a tots ells la fiscalia havia demanat presó provisional sense fiança per delictes de rebel·lió i malversació. No hi ha sentència per Marta Rovira, que aquest matí no s’ha presentat a declarar i “s’ha exiliat”, segons afirma ella mateixa en una carta, a lloc encara desconegut. El jutge ha emès una ordre de recerca i captura per ella i la resta de membres de govern i exdiputats que són a l’estranger.

Els cinc presos d’avui s’afegeixen a Jordi Cuixart, Jordi Sánchez, Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Amb ells ja són nou els polítics catalans que estan a la presó.

Els consellers Rull, Turull, Bassa i Romeva ja van passar un mes en presó preventiva després de la declaració d’independència de finals d’octubre. Rull, Turull i Romeva tornaran a la presó d’Estremera.

 

Llarena reactiva l’euroordre de detenció per al terrassenc Lluís Puig
El jutge del Tribunal Suprem reactiva l’euroordre de detenció per al terrassenc Lluís Puig Gordi i els altres polítics que són a Europa: Puigdemont, Serret, Comín i Ponsatí. També per a Marta Rovira