Lebanon 1

El Leitat participa en un projecte internacional per a impulsar l’economia del Líban

El Centre Tecnològic Leitat, amb la seva seu principal a Terrassa, és un dels principals socis de l’ambiciós programa Lebanon Innovate, el qual té com a objectiu general la creació d’un ecosistema propici per a la propietat intel·lectual i la transferència de coneixements al Líban.

Lebanon Innovate, és finançat per la Unió Europea i coordinat per Berytech al costat de cinc organitzacions libaneses i europees especialitzades en innovació

El programa Lebanon Innovate té com a objectiu donar suport a la transformació dels descobriments i la innovació tecnològica de les universitats en productes adequats per al mercat i empreses comercials, en els principals sectors del Líban. Això inclou l’agricultura i l’alimentació, les TIC i l’economia digital, i la salut. El programa pretén millorar la competitivitat del sector, promoure la innovació i la transferència de coneixements, i establir vincles i intercanvis amb països europeus i xarxes de la diàspora per accedir als mercats internacionals.

Lebanon 1

Lebanon 2

Les petites i mitjanes empreses són l’espina dorsal de l’economia libanesa i, en el context actual, necessiten suport de manera urgent. Durant l’última dècada, la UE s’ha compromès a promoure un entorn propici per al desenvolupament empresarial, incloent-hi serveis de suport empresarial, inversió i innovació.

Al llarg del programa, Berytech com a coordinador i la resta de socis treballaran per construir un ecosistema de propietat intel·lectual i transferència de coneixements al Líban, transformant les innovacions acadèmiques en empreses comercials, permetent la col·laboració entre la indústria i el món acadèmic, contribuint a la recuperació econòmica sostenible i a la creació d’ocupació, i establint vincles amb els mercats regionals i europeus

El programa convida a universitats, centres de recerca com el LEITAT, responsables polítics, petites i mitjanes empreses, agrupacions, industrials i emprenedors a unir-se i créixer junts com a comunitat libanesa del coneixement.