vox propostes ple maig lloguer

El lloguer a Terrassa costa avui un 9,2% més que fa un any

El preu del lloguer ha pujat a Terrassa un 9,2% entre el primer trimestre del 2023 i del 2024. En xifres exactes, en aquest període de l’any passat el preu era de 668,64 euros i, un any després, el cost havia pujat fins als 730,28 euros. És a dir, en 61,64 euros de diferència. La xifra està per sota de la mitjana comarcal. Actualment el preu mitjà al Vallès Occidentalés de 857,80 euros.

Són dades de l’Agència de l’Habitatge corresponents al moment en què va entrar en vigor l’índex de preus del lloguer. Es tracta d’un sistema que permet regular aquests preus des del 16 de març en diversos municipis de Catalunya. Els seus efectes, però, no han quedat reflectits encara en l’evolució.

Per cert que, just aquest dimecres, el Govern ha publicat la nova declaració de zones tensades perquè el topall del lloguer s’apliqui a 131 municipis més. Se sumaran als 140 que el Departament de Territori ja va identificar i declarar com a zones de mercat residencial tensionat l’agost passat. L’ampliació respon als canvis del mercat de l’habitatge i a la tendència alcista del preu del lloguer experimentat els últims mesos. Amb la nova declaració, les zones tenses abastaran un total de 271 municipis, on hi viuen més de 7 milions de persones, el 90% de la població.