El Massi-Tactic d’Escursell i Jiménez veu perillar la permanència a la categoria per motius econòmics

El Massi-Tactic UCI Women’s Cycling Team, equip ciclista de carretera femení de Torroella de Montgrí i en el qual hi competeixen les terrassenques Elisabet Escursell i Estefanía Jiménez, penja d’un fil. A dia d’avui no pot assumir per motius econòmics la professionalització de la plantilla. A partir del 2024 la Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) aplicarà una nova normativa a partir de la qual tots els equips Continentals (segona divisió mundial d’aquest esport), com és el cas del Massi-Tactic, han de donar d’alta laboral a totes les ciclistes i part del cos tècnic mitjançant contractes a temps complet.

El club empordanès celebra que es puguin professionalitzar definitivament els equips, però el seu pressupost s’hauria d’incrementar 300 mil euros més, una quantitat que ara no té. El Massi-Tactic compta com a patrocinadors principals sectors públics com la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona i privats com Massi Bikes i Tactic Sport, però fa una crida a rebre més patrocinadors per poder seguir competint a alt nivell.

Eli Escursell I Estefania Jiménez Massi Tactic 3

Escursell i Jiménez formen part aquesta temporada del Massi Tactic

El president del club gironí, Sergi Güell, ha argumentat que “estem creixent, incrementant el pressupost cada any i assolint els objectius esportius, però necessitem una empenta econòmica per seguir competint a alt nivell. La Federació Espanyola vol professionalitzar els equips i també és el nostre desig des de fa anys, ho volem ser al 100%, però malauradament no tenim el pressupost per fer-ho. Volem fer el pas, però no hi arribem i si no aconseguim més patrocinadors haurem de deixar de ser Continentals”.

El pressupost del Massi-Tactic d’aquest 2023 és de 285.000 euros. Güell remarca que “l’haurem de doblar i, ara per ara, és inassolible. Hem fet un bon treball i les coses ben fetes durant aquests cinc anys, fent créixer l’estructura en tots els àmbits de manera progressiva i constant”. Amb la nova normativa de l’RFEC, el club hauria de donar d’alta totes les ciclistes i tres membres de l’staff tècnic. “Ja portem mesos negociant amb diferents marques i companyies, però estem en temps de descompte. Es parla de voler professionalitzar i donar suport a l’esport femení, però el sector privat ha de reaccionar”, ha afegit Güell.