El mem d’internet, una eina també al servei de la comunicació de les cooperatives

Mai en la història de la humanitat la informació ha viatjat tant ràpid com ho fa ara. Enmig d’aquesta voràgine, el que triomfen són els missatges curts, senzills i de fàcil digestió. En aquest context el rei és el meme, en català ‘mem’. Tothom n’ha rebut i reenviat al mòbil o a les xarxes socials.

El que en principi va sorgir com una broma, pot esdevenir un bon instrument per gestionar les xarxes socials d’un particular o una empresa. Per això, dins el programa d’activitats de Terrassa Cooperativa, s’ha fet un taller de mems a l’edifici de Foment.

Els líders d’opinió estan canviant els canals per on transmeten, i cada vegada es troben menys als mitjans tradicionals i més a Youtube i Twitter. La comunicació, doncs, cal que sigui, fàcil i directe.

La simplificació dels missatges també té el seu revers dolent i, sovint, de fet molt sovint, es tenen discussions per les xarxes que no són apropiades encabir-les en 280 caràcters.

Terrassa Cooperativa ofereix aquest mes de novembre més activitats i tallers. L’acte central serà el 24 de novembre amb la Fira de l’Economia Social i Solidària a la Plaça Vella.