El Mercat Circular reparteix 8.000kg de menjar a entitats socials fomentant l’aprofitament alimentari

L’aprofitament dels aliments del mercat comarcal Mercavallès és una realitat. Des de l’obertura de l’espai Mercat Circular al mes de juny s’han pogut aprofitar 8.125 quilos de menjar que s’han repartit a entitats socials de la comarca, evitant així el malbaratament alimentari i contribuint a l’atenció als col·lectius més vulnerables.

El Consell Comarcal impulsa dos projectes de sostenibilitat alimentaria: d’una banda, el Mercat Circular (basat en l’aprofitament alimentari a Mercavallès) i, de l’altra, el projecte Recooperem (d’aprofitament alimentari a les escoles). Aquestes iniciatives permeten l’aprofitament d’aliments saludables a través de les diferents entitats d’iniciativa social i de distribució d’aliments (rebostos, bancs d’aliments) per la seva posterior distribució a les famílies i persones en situacions de dificultat social i vulnerabilitat.

El 29 de setembre es commemora el Dia Mundial contra el Malbaratament alimentari, un dia per conscienciar sobre la problemàtica ambiental, social i humana que implica el malbaratament d’aliments perfectament comestibles però no comercialitzables. Segons la FAO, es calcula que un terç del menjar que es produeix al món s’acaba malbaratant.

El Mercat Circular vol fomentar l’aprofitament de les fruites i verdures del mercat Mercavallès que són mengívoles però no comercialitzables per tal de proveir aliments frescos i de qualitat a persones que necessiten suport alimentari a la comarca.