El Mercat de la Independència es renova amb noves parades en mans de dones

No tots els sectors econòmics tenen el mateix nivell de paritat. Hi ha àmbits on l’ocupació és clarament masculina i altres professions que estan feminitzades.

Foto Mercat De La Independència      Foto Mercat De La Independència1

El Mercat de la Independència s’ha caracteritzat al llarg del temps per haver trobat l’equilibri. Actualment el 40% de les parades són de dones. De fet, de les últimes 12 que han obert, 8 tenen al capdavant una emprenedora. Molts d’aquests nous negocis han sorgit per la jubilació de l’anterior propietat i, en molts casos, les noves responsables ja havien tingut feina a d’altres parades.

Foto Mercat De La Independència4      Foto Mercat De La Independència2

La Mònica portava 4 anys treballant en una parada de carn i xarcuteria. Tot i tenir molta empenta, mai ho havia fet per compte propi. Ara ha vist clara l’oportunitat i ha emprès aquest projecte amb total convicció.

Foto Mercat De La Independència10      Foto Mercat De La Independència7

El cas de la Jèssica és similar. Feia 8 anys que treballava a plaça, en diferents parades. Quan va saber que l’anterior responsable del local que ara ocupa es jubilava després de 49 anys, ho va tenir clar.

Foto Mercat De La Independència6      Foto Mercat De La Independència3

A més, al Mercat de la Independència es dona la circumstància que l’Associació de Comerciants també està liderada per dues dones, a la presidència i la vicepresidència. El mercat espera continuar sent un referent en la paritat, així com en la venda i la qualitat dels productes.