El Ministeri incompleix el termini definitiu i ja no es compromet amb cap data per obrir la B-40

El Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible fa marxa enrere i tampoc no podrà complir una de les darreres promeses de l’anterior titular, Raquel Sánchez, l’obertura de la B-40 abans del 15 de desembre.

La data límit prevista per inaugurar el tram pendent entre Olesa i Viladecavalls, de 6,2 quilòmetres, era aquest divendres. El Ministeri, però, anuncia un nou ajornament, l’enèsim, aquest cop sense comprometre’s amb cap data.

De fet, l’obra civil inclosa la senyalització ja està acabada i ara les tasques es centren en els sistemes de seguretat de l’interior del túnel d’1,3 quilòmetres de longitud que travessa la serra de Can Ribes. Aquest subtram és el més complex i el que ha estat el motiu de tants retards en l’obra.

Es tracta de sistemes de detecció automàtica d’incidents, circuits tancats de televisió, controls de gàlib, detectors lineals de temperatura, detectores d’incendis en galeries i ventilació, entre d’altres. En total, més de tres mil components que, un cop instal·lats, s’han de revisar un per un.

A més l’Ajuntament de Viladecavalls i el Departament de Territori havien demanat al Ministeri no posar en servei el tram pendent fins que no acabessin les dues rotondes de Viladecavalls: la de Can Trias i la de Sant Miquel de Gonteres i Can Mir. En una reunió al novembre amb la miistra, l’alcaldessa de Viladecavalls també va demanar l’arranjament paisatgístic de les plataformes que cobreixen la B-40 i del terme de Viladecavalls afectat per les obres.

Les obres continuen però sense cap pressió per una data concreta en benefici de la seguretat. El ritme dels treballs baixarà per les festes de Nadal.