El Minyons celebren la seva diada amb un 3d10 carregat

Aquest diumenge els Minyons de Terrassa han celebrat la seva diada i han acabat la temporada amb una actuació que els ha permès carregar el 3d10. Lluny de les diades històriques que ens tenien acostumats aquests últims anys, els Minyons han completat la seva actuació amb el 2d9 amb folre i manilles ja més segur i han optat pel 4d9 a la tercera ronda, en comptes del 2d8 net que volien portar a plaça però han acabat desestimant. Per la colla terrassenca el fet de no tenir l’aixecador habitual ha estat clau, però han reconegut el gran esforç del suplent.

Una diada amb un rerefons reivindicatiu, que ha començat amb pilars de quatre amb la música del Cant dels Ocells. Després s’han cantat Els Segadors. Tot reclamant l’alliberament els consellers del Govern de Puigdemont i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Un missatge que s’ha repetit a la sortida del 2d9.

Ara que s’acaba aquesta temporada els Minyons en fan una bona valoració i confien que els fonaments que es comencen a veure ara seran una assegurança de futur.

Pel que fa a les colles convidades els Capgrossos de Mataró han fet una molt bona actuació, amb un 3d9 inicial, el 2d9 a la segona ronda i el 4d9 a la tercera. Els Castellers de Sants han començat amb un 3d9, a la segona ronda han fet el 4d9 i a la tercera no han pogut pujar el 5d8 tot i intentar-ho dues vegades. La diada s’ha acabat amb un vano de 6 per part dels Minyons, cinc pilars de 5 per part dels Capgrossos i 8 pilars de quatre per part dels de Sants.

 

Els Minyons aconsegueixen en la vigilia bones sensacions de cara a la Diada
Com és habitual les actuacions de vigilia a una gran Diada com la de Minyons, es converteixen en una mena d’assaig general per a l’actuació de l’endemà. També serveixen per promoure i donar suport a les colles convidades que comparteixen plaça habitualment amb una colla amb més experiència.

En l’actuació de dissabte a la plaça Salvador Espriu, amb els Castellers de Caldes com a colla convidada, els Minyons van executar un premonitori 3 de 9, que l’endemà donaria pas al 3 de 10, en l’actuació de la seva Diada. També van assajar amb èxit una torre de 8, preludi de la torre de 9 amb folre i manilles que van executar a la plaça Vella.

Per la seva banda els de Caldes també van fer un preuat 3 de 7. Tot plegat en un ambient casteller de prèvia a la gran actuació que els malva van oferir diumenge.