El MNACTEC celebra 40 anys amb un cap de setmana de portes obertes i diverses activitats

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya fa 40 anys. Per celebrar-ho, ha preparat una programació especial els propers 13 i 14 d’abril. A banda de ser un cap de setmana de portes obertes pel museu, també s’hi duran a terme diverses activitats exclusives gratuïtes. Destaquen les passejades per les voltes de la teulada, un escape room, un espectacle de drons i un concert de Lildami.

El MNACTEC és un dels tres museus nacionals de Catalunya. Està ubicat a Terrassa en un dels edificis més destacats del modernisme industrial català, el Vapor Aymerich, Amat i Jover.

L’equipament presenta diverses exposicions temàtiques que donen a conèixer el patrimoni científic, tècnic i industrial del país. En aquest sentit, aborda àmbits com l’energia, el transport, el tèxtil, la informàtica o la química.

La seva col·lecció està formada per més de 20.000 objectes.  El fons inclou els testimonis materials més importants de l’enginy tècnic de la humanitat, així com els objectes més rellevants inventats o fabricats a Catalunya.

A més, és un museu modern i dinàmic que aposta per impulsar projectes participatius i innovadors per difondre a la societat el seu àmbit de coneixement.

Durant el 2023, el MNACTEC va rebre més de 113.000 visitants.