El MNACTEC col·labora amb 285 objectes al catàleg musical col·lectiu CATICAT

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha col·laborat amb 285 objectes al catàleg col·lectiu d’objectes musicals CATICAT.

Es tracta d’un catàleg en línia dels instruments musicals presents als museus i col·leccions públiques de Catalunya.

El projecte, que compta amb el suport del Departament de Cultura, ofereix un punt d’accés únic a 4.300 instruments de 31 museus del territori. Iniciat l’any 2001 i liderat pel Museu de la Música, CATICAT té l’objectiu de localitzar, inventariar i documentar totes les col·leccions públiques d’instruments musicals del país.

El MNACTEC ha col·laborat amb objectes que són, bàsicament, instruments programats, electròfons, o elèctrics, i membranòfons o de percussió. A més, també s’hi poden trobar diversos accessoris musicals, idiòfons, aeròfons o instruments de vent, teclats i cordòfons o instruments de corda.

Aquests objectes musicals provenen majoritàriament de Catalunya i Espanya, però també s’hi poden trobar instruments dels Estats Units d’Amèrica, Alemanya, França, Japó, Regne Unit, Suïssa i Bèlgica.

Durant el procés de creació de CATICAT, es van fotografiar i documentar els objectes del MNACTEC per tal d’unificar la seva sortida en línia al catàleg col·lectiu.

El MNACTEC

 

El MNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya. Té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, l’aplicació industrial i la incidència social.

La seu del MNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del Modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover. Es tracta d’una antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill, construït entre 1907 i 1908 i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el 2019.

 

Més informació sobre el MNACTEC aquí