El mNACTEC es reivindica amb un simposi que analitza el seu model territorial

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya es reivindica. Ho fa amb una jornada que analitza el seu model territorial, creat fa gairebé 30 anys, i el posa en comú amb la xarxa de museus industrials i tècnics d’Europa.

En la inauguració del simposi, l’actual director ha lamentat el greuge que pateix el mNACTEC, malgrat ser un referent nacional i internacional, i que li ha comportat una pèrdua d’autonomia i de recursos.

Amb una seixantena d’inscrits, la sessió ha de servir per analitzar quins són els canvis que necessita el museu i el seu sistema territorial per adaptar-se a les necessitats actuals i plantejar-los en la revisió del decret de l’any 98. També té l’objectiu d’enfortir els vincles amb les institucions europees, conèixer què fan i aprendre de les seves aportacions.

En aquest anàlisi hi ha intervingut l’impulsor del model vigent i director del mNACTEC durant més de 30 anys. Eusebi Casanelles ha posat en valor la tasca que va suposar posar en marxa un sistema basat en la idea d’un museu estès per tot el país.

El sistema territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya el formen actualment 28 museus i centres d’interès patrimonial. A més, n’hi ha quatre en espera d’entrar. Segons els responsables de la institució, això posa de manifest la vigència de treballar en xarxa temàtica.