El mNACTEC exposa el diàleg visual entre la modernitat i la tècnica del fotògraf Pere Català i Pic

Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) acull fins al 30 d’agost del 2017 l’exposició “Pere Català i Pic [la modernitat i la tècnica]”, una mostra que recupera la memòria visual d’un dels fotògrafs catalans més importants del segle XX.

Pere Català i Pic (Valls, Alt Camp, 1889-Barcelona, 1971) és conegut sobretot com a l’autor del famós cartell “Aixafem el feixisme”. Aquesta exposició presenta 35 reproduccions de les seves obres i 14 peces originals provinents del seu arxiu, diversos objectes personals (una càmera, dietaris, negatius i fórmules per revelar i retalls de diaris d’època) i un audiovisual documental sobre la vida i l’obra enregistrat amb els investigadors que van fer recerca sobre el fotògraf.

La mostra, comissariada per Pablo Giori, neix com a part d’un projecte de difusió del fotògraf engegat l’any 2013 amb la recuperació del seu arxiu i la publicació, l’any 2016, de la biografia Pere Català i Pic: fotografia, publicitat, avantguarda i literatura, 1889-1971, de l’editorial Rafael Dalmau.

L’exposició es divideix en dos grans àmbits: d’una banda, es recupera la multiplicitat de l’obra del fotògraf des d’una proposta retrospectiva i cronològica en tres grans moments; de l’altra, la mostra reflexiona i plasma l’obsessió de l’artista per la modernitat i per la tècnica.