El MNACTEC incorpora a les col·leccions un automòbil Hispano-Suiza T60RLA de 1936

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya ha adquirit un automòbil Hispano-Suiza T60RLA de 1936, un dels últims models produïts per la marca barcelonina. El vehicle s’incorpora a les col·leccions del MNACTEC i ja s’exhibeix de manera permanent a l’exposició ‘El transport’.

Es considera el T60RLA millor conservat dels pocs que han pogut arribar als nostres dies. De fet, encara pot circular i ha pogut ingressar al museu per mitjans propis.

Aquesta adquisició s’emmarca dins d’una línia nova de treball del MNACTEC amb relació a l’emblemàtica marca catalana Hispano-Suiza, de la qual el MNACTEC també conserva l’automòbil Hispano-Suiza T30 o el motor d’aviació Hispano-Suiza 12 Lbr (V12), entre d’altres objectes.

El model T60RLA va sorgir com un intent de reacció de La Hispano-Suiza per contrarestar l’èxit que començaven a tenir els automòbils nord-americans al mercat espanyol durant els anys vint del segle passat. En aquest període, el sistema de carreteres havia experimentat un augment considerable gràcies a les inversions de les administracions en infraestructures. Aquest fet havia propiciat un creixement del mercat automobilístic espanyol i les marques americanes, amb preus molt competitius, ho havien sabut aprofitar.

El mateix MNACTEC ha compartit a les xarxes les imatges de l’arribada del vehicle a Terrassa:


 

Mnactec Hispano Suiza T60rla

[Font imatge: MNACTEC]