El mNACTEC incorpora el fons bibliogràfic Gràcia Dorel-Ferré, especialitzat en patrimoni industrial

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya ha incorporat al seu Centre de Documentació Jordi Nadal el Fons Gràcia Dorel-Ferré. Es tracta d’un conjunt bibliogràfic format per 332 volums de monografies d’una historiadora que ha centrat la seva recerca en el patrimoni industrial de França i Europa. La donació és una valuosa font d’informació per ampliar la bibliografia del mNACTEC.

La col·lecció de llibres està centrada en diversos camps d’estudi: visió econòmica de la industrialització, patrimoni industrial en general, arquitectura industrial, habitatge obrer i segments concrets de la indústria com salnitre, tabac, pous de gel, mineria, agroalimentari i tèxtil.

La incorporació del fons ha estat possible gràcies a la donació de la mateixa Gràcia Dorel-Ferré al mNACTEC, museu amb el qual ha col·laborat en moltes ocasions com a investigadora experta en patrimoni industrial, amb la publicació de llibres i articles o lo l’organització de jornades.

Nascuda a Esparreguera el 1943, Gràcia Dorel-Ferré és Doctora en Història i ha estat professora i investigadora a les universitats franceses de Reims, Paris 1 i Savoie Mont Blanc. És presidenta de l’APIC (Association pour le patrimoine industriel de Champagne-Ardennes).