El MNACTEC rep més de 113.000 visitants el 2023, un 3% més que l’any anterior

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) ha rebut 113.239 visitants l’any 2023 a la seu central de Terrassa, un 3,03% més que l’any anterior. Del total de visites, un 50,6% correspon a visitants individuals, un 43,4% és públic escolar i el 5,9% restant són altres grups de visitants.

L’increment de visites al museu es deu a l’ampliació de l’oferta d’activitats dins i fora de la seu, el manteniment de la demanda de les propostes educatives i la remodelació d’espais com les carboneres, la sala de calderes i l’accés a la xemeneia.

La seu central de Terrassa i les tres seus del MNACTEC (el Museu del Ciment de Castellar de n’Hug, el Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera i la Farga Palau de Ripoll) han sumat 133.034 visitants l’any 2023, xifra que representa un augment del 6,1% respecte l’any 2022. Entre els motius d’aquest increment hi ha la xifra rècord de visitants a la qual ha arribat el Museu del Ciment de Castellar de n’Hug, vinculada a l’ampliació de l’horari d’obertura i l’establiment de les visites guiades regulars, i l’augment de visitants de la Farga Palau de Ripoll, gràcies a la renovació de l’espai i la incorporació d’un nou sistema d’accés autònom per al públic.