El MNACTEC restaurarà i conservarà “in situ” l’icònic cartell de Netol a la Font Vella

La Generalitat i la propietat de la finca del carrer Font Vella que sostè l’històric anunci de Netol han arribat a un acord per conservar el cartell dels anys 60 en l’emplaçament on es troba en l’actualitat. En els pròxims dies ambdues parts podrien tancar l’acord, un cop es resolguin alguns serrells jurídics del conveni. La propietat cedeix el cartell en el seu emplaçament en un contracte revisable en el temps per no hipotecar la finca de per vida. Per la seva banda, el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya s’encarrega de la restauració i conservació de l’icònic anunci.

El desig de la propietat, que assegura haver trobat una bona entesa amb el Museu, és convertir la cantonada de la també històrica cuina moderna en un lloc emblemàtic i de reclam turístic per a la ciutat. La publicitat dels productes de neteja del popular majordom d’ara fa 60 anys, Netol, va aparèixer el passat abril quan es va retirar una estructura publicitària que el tapava. La voluntat de la ciutat és mantenir i protegir aquest tipus d’elements gràfics històrics que aporten informació sobre el passat de la ciutat.

El cartell passarà a ser un element patrimonial més del municipi. La paret mitgera d’aquest espai del carrer Font Vella ha estat destinada a la publicitat des de fa més d’un segle. Un fet que demostra les diferents imatges de l’Arxiu Històric de la ja famosa cantonada al centre de la ciutat.