El MNACTEC s’ofereix per salvar l’històric mural de Netol

Ara fa un mes la retirada d’una placa metàl·lica que cobria la façana del capdamunt del carrer de la Font Vella va deixar al descobert una històrica il·lustració publicitària. Es tracta d’un antic anunci de Netol, una marca catalana de productes de neteja -ja desapareguda- i que molts recorden per la icònica figura del seu majordom. A principis d’any, el propietari de la finca havia rebut una notificació de l’Ajuntament que l’obligava a retirar el panell publicitari i a restituir l’estat original de la paret. I va ser en aquest procés que va tornar a veure la llum el mural pintat als anys 60.

Ara, però, arran de la publicació al Diari de Terrassa sobre la supressió imminent de l’anunci de Netol, el MNACTEC s’ha ofert per retirar i conservar la pintada. La voluntat del museu és seguir protegint aquest tipus d’elements gràfics històrics que hi ha als pobles i ciutats de Catalunya. Una decisió que agrada a la propietat de l’immoble, disposada tant a facilitar les tasques d’extracció del dibuix com també, si l’Ajuntament ho prefereix, a mantenir-lo al mateix lloc. Tot plegat per tal de conservar el que podria ser considerat com un element patrimonial del municipi.

De fet, la façana actua d’espai publicitari des de fa més d’un segle i així ho demostren algunes imatges de l’Arxiu Històric. La decisió es prendrà en els propers dies, en la reunió que hi ha prevista entre el titular de l’immoble i les regidories de Cultura i Urbanisme.

Netol Anunci Terrassa

Imatge cedida per l’Arxiu Tobella.

 

 

Whatsapp Image 2022 05 12 At 11.35.30

Imatge cedida per l’Arxiu Històric de Terrassa.

Whatsapp Image 2022 05 12 At 11.30.05

Imatge cedida per l’Arxiu Històric de Terrassa.