El mNACTEC té un vehicle elèctric d’ús compartit de la cooperativa Som Mobilitat

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha començat a utilitzar un vehicle elèctric compartit a través de la cooperativa Som Mobilitat. Es tracta d’un cotxe elèctric que fan servir els treballadors del Museu per fer  desplaçaments d’àmbit professional i que es troba al pàrquing del mNACTEC.

 El vehicle està a disposició exclusiva del mNACTEC de dilluns a divendres, de les 7 a les 16 h. Fora d’aquest horari, qualsevol usuari de Som Mobilitat pot utilitzar el vehicle, que es pot reservar a través de l’aplicació o el web de la cooperativa.

 El mNACTEC se suma així al sistema de mobilitat de cotxe multiusuari (car sharing), un sistema de transport privat, en què un grup de persones comparteix la utilització d’una flota d’automòbils. El cotxe multiusuari promou la utilització racional del vehicle per tal d’assolir una mobilitat més sostenible a les ciutats.

 Fins ara, els desplaçaments del personal es feien amb un vehicle de gasolina propietat del mNACTEC. D’aquesta manera, s’aposta pel car sharing i el vehicle elèctric en línia amb el compromís ambiental i de sostenibilitat del Museu, impulsat a través del programa de responsabilitat social del mNACTEC i el programa Biosphere de turisme responsable.