El model de formació de l’Atlètic Terrassa, reconegut per la Federació Holandesa de Hockey

La Federació Holandesa de Hockey, a través del portal de notícies hockey.nl, ha recongut la tasca formativa realitzada per l’Atlètic Terrassa. Citava el club de Can Salas i el seu model de formació de “Desenvolupament a llarg termini de l’esportista” com un dels més profitosos de cara a l’aprenentatge dels nois i noies que practiquen aquest esport.

L’article feia referència a una de les accions que va dur a terme l’escola d’hoquei a l’hora de definir els equips. Es va fer un canvi al no establir un primer equip, un segon i així successivament, creant equips més igualats i que permetien a més jugadors i jugadores competir a alt nivell. D’aquesta manera, es formen més jugadors de nivell en comparació a l’estil tradicional en que només hi ha un grup reduït d’alt nivell.

Aquesta forma de fer els equips de l’Atlètic és una de les accions més visibles d’aquest programa que prioritza la formació a llarg termini abans que els resultats immediats en l’etapa de formació, que comprèn des d’iniciació fins a infantil.