El món casteller es resisteix a donar la temporada per perduda

Minyons i Castellers de Terrassa, com la resta de colles castelleres de Catalunya, donen la temporada per perduda, tot i que confien poder reprendre algunes activitats o fins i tot alguna actuació a finals d’estiu, quan les mesures de confinament siguin més relaxades. Minyons de Terrassa ha fet una proposta a la Coordinadora de Colles Castelleres per poder remprendre els assajos quant les mesures de desconfinament gradual, cap al mes de juny, permetin estar en un mateix espai a una trentena de persones.

Minyons considera que el seu local té les caraterístiques adequades per assajar algunes estructures de castells, sense pinyes, i arribar a fer alguna actuació sense marcar objectius castellers, cap el mes de setembre. Per la seva banda Castellers de Terrassa posen la salut de la colla per davant de tot, en una entitat on no s’ha detectat cap cas de Covid-19. La colla espera reemprendre alguna activitat social quan s’alleugi el confinament i puguin reobrir el seu local del carrer Pasteur.

Sense poder treballar les pinyes o limitant el nombre de membres de la colla, els Castellers veuen complicat arribar a fer una actuació amb totes les mesures de seguretat garantides. Cada colla castellera de Catalunya viu aquesta temporada de forma particular però amb la incertesa en comú de si podran tornar a l’activitat a finals d’estiu. Fins i tot la Coordinadora Castellera encara no ha decidit sobre el Concurs bianual de Castells previst pel mes d’octubre. Una possibilitat és que s’ajorni a l’any 2021, per l’estat de forma en què arribaran les colles.