El món casteller presenta la temporada 2022 amb el retorn a la normalitat

El món casteller ha presentat a Barcelona la temporada 2022, que evidencia el retorn a la normalitat prepandèmica. Ho farà amb un calendari carregat de diades, amb el punt àlgid del Concurs de Castells, a Tarragona, i on les transmissions de les televisions de proximitat tindran un paper destacat. Ens ho explica el nostre company David Amador.

Els castellers volen esborrar el record dels últims dos anys i tornar a la normalitat de les diades massives, amb l’horitzó del Concurs de Castells, que tornarà a Tarragona l’1 i 2 d’octubre. A les places hi ha molta il·lusió i ganes de fer història.

El calendari casteller, ja tancat, serà intens, amb 103 colles actives. De fet, aquest primer cap de setmana ja suma 25 diades. Hi destacarà també l’acord entre la Coordinadora, La Xarxa (a través de la plataforma XALA), Televisió de Catalunya i el grup SOM, per garantir la retransmissió de les cites més importants.

Altres novetats destacades del curs casteller: la campanya de comunicació ‘Jo faig castells”, per difondre el fet casteller arreu del territori; les iniciatives per la inclusió i la igualtat de gènere; i la presentació del guardó ‘El Pilar’, que es lliurarà cada any a les colles que hagin desenvolupat alguna acció social destacada en la temporada anterior.