El món local reacciona a l’anunci de Carles Puigdemont sobre la suspensió de la independència

El món local ha reaccionat també a l’anunci del President de la Generalitat. Els socialistes veuen difícil de valorar el discurs perquè creuen que està envoltat de confusió. Afirmen desconèixer també quin abast polític i jurídic tindran aquests fets. En aquest sentit, demanen un aclariment als responsables. Amb tot, el que més valoren és l’oferta de diàleg.

Des de Terrassa en Comú fan una valoració molt positiva de la nova situació que es dibuixa. Celebren l’aposta pel diàleg que ha triat el govern de la Generalitat i avisen al Partit Popular que ara és el seu torn de moure peça de manera coherent i responsable.

Esquerra Republicana destaca que ahir al Parlament van passar més coses de les que semblen: es va defensar la legalitat de tot el procés, es va assumir el resultat del referèndum i es va validar a ulls del món. Per als republicans, s’obre un període per donar temps a Espanya perquè entengui què està passant a Catalunya, seure i negociar.

El Partit Demòcrata aplaudeix la decisió de Puigdemont i mostra tota la seva confiança en el govern de la Generalitat perquè considera que té tot el coneixement de la situació després d’haver parlat amb tot els actors implicats. Els demòcrates demanen actuar amb prudència i defensen que, malgrat una certa decepció, el diàleg és la millor solució.

Per a Ciutadans les declaracions fetes aquest dimarts per Carles Puigdemont són falsament benintencionades. Asseguren que no pensen seguir-los el joc, reclamen eleccions i demanen al govern espanyol que prengui les mesures oportunes per restablir l’ordre constitucional i tornar la tranquil·litat a la ciutadania i als agents econòmics.

Des de la CUP no avalen la suspensió de la independència i critiquen que el Parlament no ha respost a la voluntat popular. Els cupaires criden a la mobilització de la ciutadania perquè consideren que és l’única manera que s’acceleri aquest procés, que es produeixi el canvi necessari i que es respectin els drets socials i nacionals.

El Partit Popular ha mostrat el seu desacord amb l’anunci fet pel president de la Generalitat aquest dimarts. Defensa que no hi ha una majoria independentista i que el referèndum no té cap mena de validesa ni garanties perquè està fora de la legalitat. Per tot plegat, demanen a Puigdemont que torni al marc constitucional per acabar amb la inestabilitat i poder dialogar.