El món rural convida a conèixer l’origen dels aliments en la segona edició de Benvinguts a pagès

Pagesos, agricultors, ramaders i pescadors obren les portes de casa seva aquest proper cap de setmana per convidar-nos a descobrir l’origen dels aliments.

Del 3 al 5 de juny torna BENVINGUTS A PAGÈS, una iniciativa que, per segon any, reivindica la importància del passat agrícola i ramader del país i aposta pel món rural actual. Ho fa recuperant les tradicions i posant-les en valor, però també lligant-les al patrimoni de la terra i a la gastronomia.

Productors de totes les comarques explicaran com s’elaboren els aliments que arriben a taula i oferiran tastos dels seus productes. L’oferta es completa amb menús especials a restaurants, allotjaments i un munt d’activitats complementàries.

En total, gairebé 820 propostes diferents arreu de Catalunya permetran descobrir el producte i la terra. Totes es poden consultar a la seva pàgina web: www.benvingutsapages.cat.

Al Vallès Occidental es podran fer visites als horts de Can Salas, a la formatgeria La Frasera i a la biomasia Ca n’Oliveró, també a La Muntada, Can Morral del Molí i la granja La Roca, així com al viver Tres Turons.

Els mercats de Terrassa i Sant Quirze també s’ha adherit a la iniciativa i, fins i tot, els museus. La Masia Freixa, la Seu d’Ègara i el Museu de la Ciència oferiran tastets turístics i gastronòmics.