El “Mou-te” amplia activitats per estendre la salut entre la ciutadania

Els serveis de Salut i Esports de l’Ajuntament impulsen una nova edició del “Mou-te, tu hi guanyes!”, un programa d’activitat física saludable. El programa arrenca aquest febrer i s’allargarà tot l’any. La programació d’aquesta segona edició pretén consolidar i reforçar l’oferta d’activitats, a banda d’aconseguir una major difusió entre la ciutadania. Entre les novetats destaca l’ampliació de “Parcs Saludables” als barris de Can Parellada, Ca n’Anglada i Ègara, i es continuarà fent al Parc de Vallparadís.

L’objectiu: donar a conèixer i afavorir l’ús dels jocs saludables ubicats pels diferents parcs de la ciutat. També s’incrementa la marxa nòrdica, amb més de cent participants l’any passat, i s’incorporen cursos d’iniciació a la marxa nòrdica i grups de passejades. També es repeteix el Txikung al Parc de Vallparadís i aquest any també es farà al Parc de Can Roca. Es mantenen les activitats Bicidijous, Danses al Parc i Esport en família i s’incorpora “Caminades” que organitzen les associacions de veïns de Les Fonts i Can Palet per l’Anella Verda.

Per donar a conèixer la programació, aquest dissabte primer de febrer, i durant la jornada de Cros Escolar que el Consell Esportiu fa a la Zona Esportiva Can Jofresa, s’oferirà un tast de les diferents activitats que s’inclouen en el programa. Amb aquesta programació es vol apropar l’activitat física a la ciutadania per oferir l’oportunitat de tenir una vida més saludable. Segons l’Agència de Salut Pública la inactivitat física és la responsable de 3.000 morts a l’any a Catalunya.