El Moviment per unes Pensions Dignes convoca una gran manifestació per aquest dissabte

El Moviment per unes Pensions Dignes de Terrassa fa una crida a tota la ciutadania a participar en la manifestació que farà dissabte 15 de desembre. La marxa sortirà de la plaça Lluís Companys a les 12 del migdia i recorrerà la Rambla per finalitzar el seu recorregut al Raval de Montserrat.

El col·lectiu vol culminar així un any de mobilitzacions que van començar el 15 de gener. Des de llavors, cada dilluns entre 300 i 400 persones s’han concentrat davant de l’ajuntament per reclamar unes pensions dignes. Aquesta lluita va aconseguir passar d’un increment del 0,25% durant 7 anys a l’1,6% però amb un compromís per dos anys. Per això, el moviment reclama blindar les pensions públiques a la Constitució.

El Moviment per unes Pensions Dignes de Terrassa reclama derogar la reforma de les pensions i la reforma laboral, garantir la sostenibilitat dels sistema públic de pensions amb la introducció progressiva de finançament amb els pressupostos de l’Estat si és necessari.

El col·lectiu també exigeix la recuperació de la clàusula de revisió automàtica de les pensions en funció de l’IPC anual per recuperar el poder adquisitiu perdut.

Altres reivindicacions passen per exigir pensions mínimes dignes per a les situacions més desfavorides, derogar l’IRPF sobre les pensions, així com la jubilació anticipada a partir dels 40 anys cotitzats i la recuperació del subsidi per a majors de 52 anys, si són aturats sense prestació per desocupació.