El moviment veïnal reclama mesures per pal·liar la nova taxa de residus

La Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès Occidental exigeix a la Diputació que endarrereixi la implementació de la nova taxa de residus comarcal. El nou impost ha generat malestar entre la ciutadania de les poblacions vallesanes per l’augment de la càrrega fiscal que implica. També lamenta que se n’ha informat poc i malament.

Confederació Associacions Veïns Vallès Occidental sobre nova taxa residus

Per això, les entitats veïnals del Vallès han unit forces per reclamar més temps. Proposen adoptar mesures correctores que pal·liïn els seus efectes negatius en les famílies. L’objectiu és consensuar-les perquè l’aplicació de la nova taxa comarcal de reciclatge sigui més justa.

Confederació Associacions Veïns Vallès Occidental sobre nova taxa residus

La coordinadora vol que els diners procedents de les subvencions que anteriorment rebien els ajuntaments per aquesta gestió dels residus, es destinin per rebaixar la pressió fiscal. També demana als ajuntaments i al Consell Comarcal que concretin com millorar la neteja dels municipis i fomentar el reciclatge. I, sobretot, més campanyes i millor informació.

Confederació Associacions Veïns Vallès Occidental sobre nova taxa residus

El Moviment Veïnal del Vallès entén que els impostos són necessaris per al manteniment de l’Estat de Benestar. Amb tot, defensen que han de ser proporcionals, racionals i equitatius. Per això diuen que, en cap cas, la seva quantia pot superar l’IPC.