El ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’ s’allargarà durant tot l’estiu degut a la pandèmia

Aquest diumenge ha tingut lloc el “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, una cita solidària que aquest any, per primera vegada, s’allargarà durant els mesos de juliol i agost degut a la pandèmia. La iniciativa, impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple, ja ha aconseguit recaptar 180.000€ gràcies a la col·laboració ciutadana.

Malgrat tot, la Fundació fa una crida a la participació per assolir l’objectiu de 300.000€, que es destinaran a garantir els serveis d’acompanyament, rehabilitació i formació laboral així com a la recerca d’una malaltia que afecta 9.000 persones a Catalunya. 

Tot i la situació d’excepcionalitat que vivim degut a la Covid-19, més de 150 piscines d’arreu de Catalunya, que compleixen amb les mesures de seguretat dictades per les autoritats sanitàries, s’han sumat a la iniciativa solidària. Tot i així, només representen un 25% de les que tradicionalment hi participaven. Per això, moltes d’elles s’hi sumaran durant els mesos d’estiu perquè tothom qui vulgui pugui seguir mullant-se. També hi ha algunes piscines que han impulsat altres activitats i iniciatives on-line

Durant l’acte central d’aquesta 27a edició, celebrat al Club Natació Atlètic Barceloneta, Gertrudis ha tocat la cançó “T’he imaginat tant”, protagonista de la campanya del Mulla’t d’enguany. Amb el lema “Mulla’t i fem que soni millor”, la Fundació va iniciar, el passat 16 de juny, una iniciativa per recaptar fons que es va presentar amb la peça titulada “la pitjor cançó de l’estiu”. Inicialment sonava de manera cacofònica i arrítmica per reforçar la idea de que per a les persones amb esclerosi múltiple (EM) la vida és com una melodia a la que li falten moltes notes. Però, a mesura que augmentaven els donatius, la peça ha anat millorant fins a desvetllar la cançó interpretada avui pel grup català.

El President de la Generalitat, Quim Torra, el Conseller d’Interior, Miquel Buch, el vicepresident primer del Parlament de la Generalitat, Josep Costa, l’actor i presentador David Verdaguer, la xef Ada Parellada i l’actriu Lloll Beltran, s’han llençat a la piscina en la tradicional capbussada solidaria seguint les mesures de seguretat i d’higiene establertes per evitar els contagis.